Groepsaccommodatie in Twentse Reggehooiberg in Rijssen - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Groepsaccommodatie in Twentse Reggehooiberg in Rijssen

Status Open now

Origineel overnachten in Twentse groepsaccommodatie

Midden op het platteland van Twente aan de rand van natuurgebied De Rijssenseberg bevindt zich de prachtige groepsaccommodatie in de vorm van een Reggehooiberg; Bed & Breakfast De Langenberg.

Dit gebied is de perfecte locatie voor een overnachting voor scholen, verenigingen, families en vriendengroepen.

Grote vakantiehuizen voor grote groepen

De Boerderij biedt ruimte aan maar liefst 94 personen, Het Kamphuis aan 48 personen en De Bosrand aan 32 personen. Al deze gebouwen beschikken over een ruime, goed ingerichte keuken.

Voor sport en spel kunnen gasten terecht in een grote recreatiezaal. Er zijn speeltoestellen, zoals een voetbaltafel, dartbord, tafeltennis en sjoelbakken.

Voor de buitenactiviteiten zijn er twee grote sportvelden voor voetbal en volleybal. Voor een barbecue zijn ook de nodige faciliteiten aanwezig.

Slapen in een typische Twentse vakantiehuis

De Reggehooibergen zijn dan ook een ode aan traditionele Twentse hooibergen, dit zijn hooibergen zoals deze in het verleden in deze streek werden gebouwd. Eerst voor de opslag van stro, hooi en koren, tegenwoordig dus als vakantiehuis.

Op de hoeken staan vier robuuste palen met daartussen wanden met ambachtelijke potdekselbetimmering en daarbovenop natuurlijk een rieten dak. De kozijnen voor de ramen en deuren sluiten met hun roeden weer naadloos aan op deze agrarische architectuur.

Daarnaast heef De Langenberg een comfortabele en een romantische trekkershut, die onder meer is voorzien van keuken/kookgelegenheid en eigen terras.

De Reggehooibergen en trekkershutten liggen afgezonderd van de groepsaccommodaties, op rustige en ruime plekken.

Faciliteiten van B&B Heide Hoeve

De Reggehooibergen op de Langenberg beschikken allebei over twee slaapkamers, waarvan één slaapkamer met een tweepersoonsbed en één slaapkamer met drie keer een éénpersoonsbed, in totaal kunnen er dus maximaal vijf personen heel bijzonder overnachten in deze hooibergen.

Verder is de Reggehooiberg volledig ingericht met een ruime, van alle gemakken voorziene keuken, een gezellige woonkamer en een luxueuze badkamer met infraroodsauna en sommige hooibergen hebben zelfs een hottub buiten staan.

Openslaande tuindeuren leiden naar een royale tuin met een privé-terras . En hoewel u hier komt voor de rust en om een boekje te lezen, internet is nooit ver weg, want ook hier is vanzelfsprekend gratis wifi aanwezig.

De omgeving van De Langenberg in Rijssen

De Rijssenseberg is een schitterend natuurgebied met uitgestrekte bossen en heuvels, dat ook wel ‘Hollands Schwarzwald’ wordt genoemd. Daarnaast biedt de omgeving van De Langenberg talloze andere sportieve en gezellige activiteiten.

De boerderij ligt centraal tussen Twente en Salland, wat veel mogelijkheden biedt voor uitstapjes. Natuurgebied het Wierdense Veld is een afgegraven veengebied van ongeveer 400 hectare, dat bereikbaar is via zandwegen.

Iets verderop ligt Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug, een prachtig natuurgebied waar mooie wandelingen en fietstochten kunnen worden gemaakt.

In de buurdorpen Hellendoorn en Rijssen kunt u terecht voor eventueel dagelijkse boodschappen, de dichtstbijzijnde grote steden zijn Almelo en Hengelo. Avonturenpark Hellendoorn is met de fiets binnen een kwartiertje te bereiken.

Reserveer nu De Langenberg