Natuur - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Natuur

Origineel overnachten in de natuur

Waar de één zweert bij een originele overnachting in de stad, is de ander juist op zoek naar rust en ruimte in de natuur.

Zo zijn er diverse luxe accommodaties beschikbaar in in natuurlijke gebieden, zoals kastelen in een bos, of gerenoveerde landhuizen met landgoederen.

Maar er zijn ook overnachtingen in de natuur beschikbaar op onze site die veel meer basic zijn en waar het genieten van de natuur voorop staat.

Origineel overnachten in de natuur 4Bijzondere overnachting aan de kust

U hoeft natuurlijk niet altijd letterlijk zelf midden in de natuur te slapen, u kunt ook kiezen voor een mooie locatie met uitzicht op de natuur.

De Pier Suites in Scheveningen bijvoorbeeld bevinden zich niet in een natuurgebied, maar bieden wel uitzicht op zee.

Dat is natuurlijk anders bij accommodaties op de Waddeneilanden, want dan zit u letterlijk in de natuur.

Alhoewel, letterlijk, ja als u de duinen van de Waddeneilanden telt. Want de meeste hotels en huisjes staan niet direct aan het strand maar juist vaak in het duingebied. Dat is wel anders bij de strandhuisjes van Landal die letterlijk op het strand staan!

En deze vuurtorens staan natuurlijk ook dicht bij het water.

Slapen op het water in de natuur

Origineel overnachten in de natuur 1Wilt u trouwens écht op het water slapen en niet aan het water, dan zijn deze woonboten misschien wel iets voor u?

Woonboten zijn niet alleen weggelegd voor steden als Amsterdam of Utrecht en haar bewoners, maar ook op de Friese meren zijn woonboten beschikbaar.

We hebben zelfs een woonboot midden in de Rotterdamse haven op onze site staan, maar dat is natuurlijk niet echt slapen in de natuur. Dat is meer slapen in de stad.

Wilt u wél op het water slapen maar vindt u stromend water te gevaarlijk, dan zijn de woonboten van Center Parcs een goede optie.

Zo heeft u wel het gevoel dat u op een woonboot slaapt, maar ook het gemak van de faciliteiten die Center Parcs biedt. Zo wordt overnachten in de natuur wel heel bijzonder.

Origineel overnachten in de natuur 2Origineel overnachten in de bossen

Dan zijn er ook nog mogelijkheden om te overnachten in de bossen, in sommige gevallen zelfs letterlijk in de bomen.

Wij bieden namelijk een aantal boomhutten aan op Bijzondere-Overnachting.nl.

Dat varieert van een aantal simpele boomhutten, zonder stromend water en wifi, maar waarbij u dus wel écht van de natuur kunt genieten, tot aan luxe boomhutten van Landal waar alle faciliteiten wel aanwezig zijn en waarbij de kinderen zelfs van een eigen glijbaan kunnen glijden.

Wilt u echt tussen de dieren slapen, dan raden wij SafariResort de Beekse Bergen aan voor een weekendje weg naar de natuur.

Hier kunt u slapen in luxe lodges met uitzicht op de dieren. Bij Center Parcs kunt u dan weer in Jungle Cabins slapen.

Slapen in een natuurhuisje

Origineel overnachten in de natuur 3Maar voor wie gewoon een simpel huisje in de natuur wilt met of zonder alle faciliteiten, komt al snel uit bij onze partner Natuurhuisje.nl

Op deze site staan genoeg huisjes in de natuur verspreidt over heel Europa, dus niet alleen in Nederland maar ook in onze buurlanden en daar ver buiten.

En voor elk jaargetij is er wel een leuk natuurhuisje beschikbaar, zoals dit huisje in de Belgische Ardennen. Dit natuurhuisje is van alle gemakken voorzien; een open haard voor in de winter een BBQ voor in de zomer!

Een ander leuke accommodatie ligt in het oosten van het land. Bij dit natuurhuisje lijkt het alsof u onder de grond slaapt omdat het dak van gras is. Ondertussen lopen de koeien gewoon over uw terras.

Als dat geen bijzondere overnachting in de natuur is, dan weten wij het ook niet meer.

  1. Home
  2. Natuur
Filter
Filter × Close