Twente

Bijzondere overnachting Twente

overnachting Twente

Mooie natuur in Twente

Er ligt tussen Dinkel en Regge een land…. met deze regel begint het Twentse volkslied. Het lied gaat verder over het schone en nijvere Twente, de molens, de beekjes, het land der natuur…. Hoewel het Twents Volkslied al in 1926 is geschreven, is hiervan nog steeds veel terug te vinden in het mooie en gastvrije Twente.

bijzonder overnachten twente

Bijzonder overnachtingen in Twente

 

Wandelen en Fietsen in Twente

Voor fietsers en wandelaars en zijn er volop mogelijkheden in Twente. Vanuit uw B&B in Twente fietst u zo de prachtige natuur in. In Twente overnachten betekent genieten van mooie bossen, het coulisselandschap, beekjes en molens,  allemaal op fietsafstand.

Wilt u volop genieten van Twente? Dan kunt u gebruik maken van bijvoorbeeld de routes van het Twentepad, het Marskramerpad, het Havezathepad en het Noaberpad. Deze lange afstandswandelingen (LAW)  gaan allemaal door het Twentse land. Onderweg kunt u gebruik maken van een goedkope overnachting in Twente om de volgende dag  weer fris aan de volgende etappe te beginnen.

Ook worden er in Twente op verschillende plaatsen prachtige wandel- en fietstochten georganiseerd waaronder meerdere  fietsvierdaagses. Op deze site staan voldoende bijzondere overnachtingen in Twente waarvan u tijdens een meerdaagse tocht  gebruik kunt maken.

bijzondere overnachting twente

Lekker Twents ontbijt

Kom overnachten in gastvrij Twente

Twente biedt een veelzijdigheid aan bijzondere overnachtingen. Van overnachten in een Twentse hooiberg, een luxe overnachting in het pittoreske hart van Twente, een gezellige Bed & Breakfast tot een sfeervolle lodge met hot tub en sauna. Daarnaast zijn er natuurlijk veel fraaie gerestaureerde boerderijen in Twente die u een gastvrij verblijf in Twente bieden. Voldoende mogelijkheden voor een sportief weekendje weg, een fiets- of wandel vakantie of een romantische overnachting in Twente.

Kastelen, molens,  natuurgebieden en pittoreske stadjes.

De prachtige natuur in Twente kenmerkt zich door weilanden omringd door houtwallen, meanderende beekjes, prachtige bossen, glooiende akkers en mooie doorkijkjes.  Kortom: een echt coulisselandschap. Al wandelend of fietsend kunt u onder meer genieten van de natuurgebieden het Lutterzand, Zandstuvebos tussen Den Ham en Vroomshoop en natuurlijk de Regge en de Dinkel.

overnachten twente

Kom Overnachten In Twente

In Twente ligt ook het grootste particuliere landgoed van Nederland, Kasteel Twickel. Op het landgoed nabij Delden bevinden zich niet alleen prachtige authentieke boerderijen, maar ook de Oelerwatermolen en de Noordmolen, de watertoren en een houtzagerij. De tuinen van het kasteel  zijn in de zomer geopend en bieden u een mooi uitstapje tijdens uw verblijf in Twente. In Twente staan nog meer Kastelen en Havezaten zoals Kasteel Nijenhuis, Havezate Wegdam, Landgoed Weldam, Landgoed Singraven  en huis Verwolde.

Voor de liefhebbers van pittoreske stadjes zijn de plaatsen Ootmarsum en Delden een aanrader. De historische stadscentra bieden u o.a. bijzondere galerieën en gezellige restaurantjes .

Bekijk ons bijzonder aanbod in Twente