Slapen in Stolpboerderij B&B Tjallewal in Schagen

Status Open now

  Landelijk overnachten dicht bij de kust

  Net buiten typische Noord-Hollandse dorp Schagen staat deze authentieke stolpboerderij, waar u heerlijk kunt overnachten in B&B Tjallewal.

  De begane grond van deze stolpboerderij is ingericht met een gezamenlijke keuken en woonkamer. Op de eerste verdieping, onder het pyramide-vormige dak, bevinden zich de tweepersoons- en driepersoonsslaapkamers.

  Via een eigen ingang bereikt u de ontbijtruimte waar u een kopje koffie of thee kunt maken of een drankje uit de koelkast kunt nemen.

  Faciliteiten van B&B Tjallewal in Schagen

  In de sfeervolle slaapkamers zijn de oude balken en gebinten bewaard gebleven, wat bijdraagt aan het landelijke gevoel van de B&B.

  Alle kamers hebben comfortabele boxspringbedden, een gezellig zitje, een flatscreen TV en een eigen badkamer met douche, WC en wastafel. Vanzelfsprekend is er gratis wifi aanwezig, evenals parkeren dat kosteloos is.

  Buiten kunt u in de royale tuin op het Zuiden van het zonnetje genieten of een lekker plekje in de schaduw zoeken. Er zijn verschillende gezellige zithoekjes en picknicktafels waar u plaats kunt nemen.

  Fietsroutes door de Noord-Hollandse polder

  Fietsen en/of uw e-bike kunt u zelf meenemen of huren bij B&B Tjallewal, er is zelfs een oplaadpunt voor e-bikes beschikbaar.

  Vanuit B&B Tjallewal kunt u heerlijke fietstochten maken over dijkjes naar bijvoorbeeld het gezellige St. Maartenszee en dan door de duinen naar Petten.

  Vandaar uit over de nieuw aangelegde duinen naar Camperduin waarna u door het duingebied van Schoorl en Bergen aan Zee zo ver kunt fietsen als u wilt.

  Terug over de Westfriese Omringdijk heeft u fantastisch uitzicht over de omliggende landerijen en dorpjes. Ook kunt u genieten van een fietstocht door de oude dorpjes Barsingerhorn en Kolhorn (beiden met beschermd dorpsgezicht) en dan door naar Nieuwe Niedorp en Winkel.

  In al deze dorpjes vindt u leuke kleine musea zoals het Parfumflessenmuseum, Grootmoederstijd- en motorenmuseum, de Turfschuur en Kijkzolder ‘t Raedthuys.

  Schagen en omgeving

  Schagen is een middelgroot, actief en karakteristiek dorp in de Noord-Hollandse polder. Naast de kerk in het midden van Schagen, treft u een marktplaats met knusse café’s en leuke restaurants met terrasjes. Daarnaast wordt de omgeving gedomineerd door de bouwstijl van stolpboerderijen, precies zoals B&B Tjallewal dus.

  De schilderachtige omgeving van de omgeving van Schagen kenmerkt zich door lintbebouwing, waar veel historische gebouwen en bijzondere molens staan.

  Vanuit Schagen kunt eenvoudig uitstapjes maken naar beroemde plaatsen als de gezellige kaasstad Alkmaar (vrijdag marktdag), het kunstenaarsdorp Bergen of kustdorp Petten.

  Binnen letterlijk vijf kilometer bent u op het familiestrand van Petten, waar uitstekende voorzieningen en faciliteiten aanwezig zijn.

  Reserveer nu B&B Tjallewal