Slapen bij de boer Hoeve Banenburg Zeeland - Bijzondere overnachtingen in Nederland en Europa - Bijzondere-Overnachting.nl

Slapen bij de boer Hoeve Banenburg Zeeland

LocationsNederland, Veere, Zeeland
Status Open now

Overnachten op een Zeeuwse boerderij

Midden tussen het romantische Veere en het historische Middelburg ligt deze typisch Zeeuwse boerderij die van alle markten thuis is.

Op Hoeve Banenburg vind je meer dan 75 dieren waaronder koeien, schapen en kippen maar de boer kan je ook alles vertellen over het telen van allerhande gewassen als bloemkool, aardappelen en maïs en je bent van harte welkom om hierbij een handje mee te helpen. Het is namelijk een ‘gemengde’ boerderij.

Slapen in canvas-tenten op de boerderij

Hoeve Banenburg ligt op het mooie eiland Walcheren, vlakbij het historische stadje Veere en dichtbij het strand. Al generaties lang is familie De Visser nauw verbonden met het boerenleven op het eiland.

De ouders van de huidige eigenaren hadden allebei een eigen boerderij en nu die ouders tegenover de hoeve wonen komt de rijke geschiedenis regelmatig ter sprake. Zo besloten de Duitsers in 1944 om de dijken door te steken. De boerderij stond tot aan de dakgoot onder water en tot op de dag van vandaag zijn de gevolgen daarvan aan de gevel te zien.

De familie is op deze locatie tien jaar terug na de ruilverkaveling komen wonen en bestieren met de hulp van onze kinderen, die het bedrijf als volgende generatie willen voort- zetten, een gemengde boerderij met 60 melkveekoeien, 35 stuks vleesvee en 30 hectare maïs, aardappelen en bloemkool.

De BoerenBed Tentplaatsen staan naast de oude stal met daarboven een authentieke hooizolder. Ideaal voor verstoppertje spelen of om te schuilen bij slecht weer. Beneden staan ’s winters de koeien, maar ook zomers ademt de oude stal de sfeer van vroeger.

Te doen rondom Hoeve Banenburg in Zeeland

Wie eens een paar dagen het echte boerenleven wil proeven is hier op de Zeeuwse klei aan het juiste adres, maar natuurlijk is er ook volop gelegenheid tot ontspanning.

Het strand is slechts een kwartiertje fietsen en ook het gezellige Middelburg met z’n terrasjes en musea ligt al aan de horizon.

Nog eens 10 minuten verder fietsen ligt de haven van Vlissingen met zeeaquarium en piratenpark ‘Het Arsenaal’. Daarnaast kan je de toren van Vlissingen in en heb je een wijds uitzicht over dit stukje Zeeland.

Als je dan toch in Vlissingen bent, je kan ook met het pontje over naar Breskens in Zeeuws-Vlaanderen. Elk half uur is er een afvaart en met 20 minuten sta je aan de overkant.

Reserveer nu Hoeve Banenburg